Terug

Volg Vandaag Inside

Klopp verkozen tot beste coach van de wereld

Klopp verkozen tot beste coach van de wereld

17 dec 2020, 20:54

Woensdagavond werden The Best Football Awards uitgereikt op het jaarlijkse FIFA-gala.

Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters heeft voor de tweede keer de prijs voor de beste coach van een vrouwenteam in ontvangst mogen nemen. De 51-jarige trainster kreeg in de uitverkiezing tijdens het jaarlijkse FIFA-gala The Best de meeste stemmen.

Jürgen Klopp (Liverpool) is tot trainer van het jaar verkozen. Hij kreeg verrassend de voorkeur boven de Duitser Hansi Flick, die met Bayern München in het afgelopen seizoen vijf hoofdprijzen pakte.

De onderscheiding voor de beste doelman ging naar de Duitser Manuel Neuer (Bayern München). De Franse international Sarah Bouhaddi (Olympique Lyon) werd gekozen tot beste keepster van het jaar. Ze volgde Sari van Veenendaal op, die vorig jaar deze eer te beurt viel.

De Puskás Award, voor het mooiste doelpunt van het jaar, ging naar Son Heung-min, die een jaar geleden na een lange en schitterende solo namens de Spurs tot scoren kwam tegen Burnley (5-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.