Terug

Volg Vandaag Inside

'Klopp is voor Liverpool wat Cruijff voor Barcelona was'

'Klopp is voor Liverpool wat Cruijff voor Barcelona was'

8 okt 2021, 12:24

Jürgen Klopp heeft bij Liverpool dezelfde invloed als Johan Cruijff bij FC Barcelona had. Dat zegt Pepijn Lijnders, de Nederlandse assistent van Klopp bij de Engelse voetbalclub. Precies zes jaar geleden werd Klopp aangesteld bij Liverpool en dat bleek het begin van een succesvolle periode.

'Voor mij is Jürgen wat Johan voor Barcelona was', zegt Lijnders. 'Hij creëert hier iets waar de club nog jaren van gaat profiteren. Jürgen weet wat hij wil. Hij geeft vertrouwen aan de mensen waarmee hij werkt. Hij geeft iedereen, spelers en stafleden, het gevoel dat hij onderdeel is van iets groters. De prijzen zijn het resultaat van de stabiliteit die hij heeft gecreëerd. Jürgen heeft Liverpool weer identiteit gegeven.'

De Limburger werkte al bij Liverpool toen Klopp op 8 oktober 2015 werd aangesteld. Lijnders kwam begin 2018 even op eigen benen te staan als hoofdtrainer van NEC, maar keerde al na een half jaar terug bij Liverpool. Hij pakte daar zijn oude rol als assistent van Klopp weer op. Onder leiding van de Duitser wonnen de 'Reds' onder meer de Champions League en ze werden voor het eerst in dertig jaar weer eens landskampioen.

'We hebben een hongerig team, een team vol vertrouwen, met spelers die weten wat ze willen. Jürgen leidt en corrigeert. Het is een prachtige tijd om supporter van Liverpool te zijn', zegt Lijnders. 'Geniet er van. En laat het horen!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.