Terug

Volg Vandaag Inside

Klopp: heb je ooit zo'n team gezien?

Klopp: heb je ooit zo'n team gezien?

2 juni 2019, 01:58

Jürgen Klopp is de eerste Duitse trainer die met een Engelse club een hoofdprijs heeft gewonnen. Na zes verloren finales op rij als coach kon de 51-jarige oefenmeester in Madrid eindelijk weer eens pronken met een titel. Hij leidde Liverpool in de finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur naar een zege van 2-0. Na de huldiging werd Klopp door zijn uitgelaten spelers, onder wie de Nederlandse internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, uitgebreid gejonast.

''Heb je ooit zo'n geweldig team gezien?'', reageerde Klopp euforisch na de triomf van zijn ploeg. ''Wat een vechtlust, terwijl er nog amper brandstof in de tank zat. Dit is voor ons de beste avond in ons professionele bestaan. Het heeft een tijdje geduurd, maar deze kleine stap zal ons verder helpen in onze ontwikkeling'', grapte hij. ''De eigenaren hebben ook nooit enige druk op ons uitgeoefend.''

Klopp kon zijn geluk niet op, maar vergat niet zijn naaste omgeving in zijn succes te betrekken. ''Ik ben ook heel blij voor mijn familie. Zij lijden voor mij. Zij verdienen deze titel nog het meest.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.