Terug

Volg Vandaag Inside

KLM: vrijwel alle gestrande passagiers op bestemming of omgeboekt

KLM: vrijwel alle gestrande passagiers op bestemming of omgeboekt

5 juni 2022, 23:16

Voor vrijwel alle vliegtuigpassagiers die zaterdag strandden ergens in Europa geldt dat ze deze zondag óf inmiddels op hun bestemming zijn óf dat ze zijn omgeboekt naar een andere vlucht. Dat laatste betekent dat ze op een later moment alsnog kunnen vliegen naar de plek waar zij zaterdag naartoe op reis waren. Dat meldt de KLM in een verklaring.

Hoeveel passagiers inmiddels op bestemming zijn en hoeveel er nog moeten vliegen, is niet bekend.

Zaterdag zag KLM zich gedwongen de vluchten te schrappen van passagiers in 42 vliegtuigen, die leeg vanuit Europese bestemmingen naar Schiphol vlogen. Volgens de luchtvaartmaatschappij was de maatregel nodig omdat er sprake was van ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud. Dat zorgde zaterdag voor een domino-effect en voor verstoringen, liet de luchthaven eerder weten.

Zondag kon KLM 'de operatie weer regulier uitvoeren', zoals ook eerder was aangekondigd. De verwachting is dat dit ook het geval is op maandag, tweede pinksterdag.

KLM zei zondag nog eens dat het 'een zeer moeilijke keuze was' om passagiers zaterdagavond tijdelijk niet naar of via Amsterdam te vliegen en dat die maatregel 'niet lichtzinnig is genomen'. Door de situatie op de luchthaven was de maatregel nodig om 'de situatie op de luchthaven beheersbaar te houden'.

Op Schiphol is het al langere tijd erg druk. De luchthaven kampt al een hele tijd met personeelstekorten bij bijvoorbeeld de afhandelaars van bagage.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.