Terug

Volg Vandaag Inside

Klaiber over tijd bij Ajax: ‘Soms dacht ik: wat is dit?’ 

Klaiber over tijd bij Ajax: ‘Soms dacht ik: wat is dit?’ 

1 sep 2022, 17:40

Sean Klaiber is blij om terug te zijn bij FC Utrecht. De 28-jarige rechtsback, die deze zomer overkwam van Ajax, kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tweejarige verblijf in Amsterdam. 

"In mijn eerste jaar ging het redelijk. Ik heb twintig wedstrijden gespeeld, dat is prima. Daarna had ik ook wat opties om weg te gaan en dat was ook gebeurd, als ik niet geblesseerd was geraakt”, blikt Klaiber terug in gesprek met Voetbal International

De verdediger pakte in zijn eerste seizoen bij Ajax de dubbel. In de voorbereiding op het vorige seizoen scheurde Klaiber de voorste kruisband in zijn rechterknie af. De rechtsback moest maandenlang revalideren en miste het hele seizoen. “Ik had een droomstap kunnen maken naar Engeland, maar ja, toen kwam de blessure. Het was ongelukkig, maar voor alles is een reden, denk ik. Het was pure pech, daar doe je niks aan. Ik keek op dat moment direct vooruit en ging door.”

Klaiber hoopt in Utrecht weer meer aan spelen toe te komen. “Eerste keus zijn doet zo veel met een speler. Je voelt je sterker. Toen ik op de bank zat, ging ik harder trainen, want ik wilde mezelf laten zien. Dan zit je negentig minuten op de bank, en nog een keer en nog een keer. Telkens train je nog harder, maar zit het er niet in. Dan denk je: wat is dit? Waar ligt het aan? Soms dacht ik wel: waarom ben ik hiernaartoe gehaald?” 

De verdediger is niet teruggekeerd naar de Domstad om op de bank te zitten. “Of ik iedere wedstrijd ga spelen, moet je aan de trainer vragen. Het hangt ook van jezelf af. Ik moet voorzichtig zijn. Ik moet het rustig opbouwen, dan komt het wel goed. Ik kan niet wachten om die wedstrijdspanning weer te voelen.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.