Terug

Volg Vandaag Inside

Klaassen viert zege van Ajax met ontblote armen in vrieskou

Klaassen viert zege van Ajax met ontblote armen in vrieskou

14 feb 2021, 10:40

Het is niet dat Davy Klaassen het nooit koud heeft. Maar de middenvelder van Ajax voetbalt nu eenmaal het liefst met korte mouwen. Zelfs als de temperatuur richting de 10 graden onder nul zakt, zoals tijdens het uitduel met Heracles. "Lange mouwen zitten niet lekker", stelde hij. "Dan wordt het niets."

Met ontblote onderarmen had Klaassen een redelijk aandeel in de zege (0-2) op de club die de laatste drie jaar in eigen stadion steeds wist te winnen van Ajax. Opnieuw tekende hij voor de openingstreffer, op aangeven van de uitblinkende Sébastien Haller, die na een voorzet van Klaassen de bevrijdende 2-0 maakte.

"Vlak voordat we begonnen, hoorden we dat PSV gelijk had gespeeld", vertelde Klaassen. "Natuurlijk was dat een stimulans voor ons. Al was dit geen goede wedstrijd van ons. Dat kan een keer, als je dan maar wel wint."

De best mogelijke basisformatie van Ajax is aardig in elkaar gevallen na de komst van Haller. Klaassen is weer terug op de positie waar hij bij Ajax doorbrak, vlak achter de spits. En Edson Álvarez biedt zo veel defensieve zekerheid, dat veel ploeggenoten om hem heen zonder al te veel risico de aanval kunnen kiezen.

De Mexicaan was afgelopen jaar doodongelukkig in Amsterdam, zonder vriendin en kind die nog niet over de juiste verblijfspapieren beschikten. Bijna niemand in zijn geboorteland snapte waarom Ajax hem niet vaker gebruikte. Álvarez wist het zelf ook niet, maar in 2021 lacht het leven hem plotseling toe. Eindelijk is hij herenigd met zijn familie en bij Ajax doet trainer Erik ten Hag wekelijks een beroep op hem. "Ik vind het echt heel knap hoe hij er meteen weer staat", zei Klaassen. "Dat is niet makkelijk."

Klaassen krijgt na ruim een maand ook een steeds betere klik met Haller. "Hij is een echte spits, niet alleen om zijn doelpunten en voorzetten. Ook in deze wedstrijd konden we de bal steeds weer bij hem kwijt. Hij blijft dan rustig en houdt de bal vast totdat iedereen weer is aangesloten. Dat is heel lekker voetballen."

De 27-jarige international wil het nog niet hebben over een 35e landstitel voor Ajax, die met de week dichterbij lijkt te komen. Naaste concurrent PSV volgt al op 6 punten en heeft ook nog eens een duel meer gespeeld en een veel slechter doelsaldo. De dolende club uit Eindhoven speelt komende zondag tegen Vitesse en 7 dagen later komt Ajax op bezoek.

"We staan er goed voor", zei Klaassen die zich nu eerst gaat richten op de uitwedstrijd van donderdag tegen Lille in de Europa League, waarin Haller, André Onana en ook Ryan Gravenberch zullen ontbreken. "Hartstikke jammer", zei de middenvelder. "Maar wij hebben al vaker laten zien dat we veel meer dan 11 basisspelers hebben."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.