Terug

Volg Vandaag Inside

Kjaer was diep geraakt en kon niet verder spelen: 'Eriksen en hij zijn heel goede vrienden'

Kjaer was diep geraakt en kon niet verder spelen: 'Eriksen en hij zijn heel goede vrienden'

13 juni 2021, 09:09

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand is trots op zijn spelers en stelt dat ze emotioneel zijn uitgeput. Denemarken besloot het duel met Finland toch uit te spelen, nadat Christian Eriksen op het veld gereanimeerd moest worden. De wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor Finland.

Eriksen was uiteindelijk weer bij kennis toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. 'Eerlijk, ik heb spelers die er helemaal doorheen zitten. Ze zijn emotioneel uitgeput. De meerderheid zei dat ze niet meer konden spelen. Het was onmogelijk. Ze steunden elkaar, het is een traumatische ervaring', vertelde Hjulmand na afloop van de wedstrijd op de persconferentie.

Aanvoerder Simon Kjaer zat er helemaal doorheen en werd na 63 minuten vervangen. Kjaer kreeg ontzettend veel lof, nadat hij Eriksen direct begon te helpen. De verdediger was er als eerste bij toen Eriksen naar de grond zakte en zorgde ervoor dat de middenvelder zijn tong niet inslikte. Later vormde hij met zijn ploeggenoten een kring om Eriksen op het moment dat hij gereanimeerd werd en steunde hij Eriksens vriendin.

'Hij was diep, diep, diep geraakt. Hij twijfelde al of hij verder wilde spelen en waagde het erop', zegt de bondscoach over Kjaer. 'Hij kon het uiteindelijk niet en dat is volkomen begrijpelijk. Ik zou me zelf totaal niet voor kunnen stellen om een wedstrijd te spelen bij zulke overweldigende emoties. Simon en Christian zijn echt heel goede vrienden', aldus de Deense bondscoach over Kjaer.

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.