Terug

Volg Vandaag Inside

Kijkcijferrecord voor Ajax - PSV: best bekeken Nederlandse wedstrijd ooit

Kijkcijferrecord voor Ajax - PSV: best bekeken Nederlandse wedstrijd ooit

7 nov 2022, 12:50

Ruim 1,5 miljoen mensen hebben zondag op ESPN de topper in de Eredivisie tussen Ajax en PSV gezien. Daarmee was de voetbalwedstrijd het op twee na best bekeken programma van de dag, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Daarmee is de wedstrijd de best bekeken Nederlandse voetbalwedstrijd ooit. Het record stond eerder op de Topper tussen Ajax en PSV in januari van 2021 (2-2). Volgens Stichting KijkOnderzoek keken er destijds 1.458.000 mensen. Op de derde plek staat nu de Klassieker van 2019: toen stemden 1.419.200 mensen af naar de wedstrijd.

De regerend landskampioen ging in eigen huis met 1-2 onderuit, waardoor PSV de koppositie in de competitie overnam. Luuk de Jong opende in de 23e minuut de score. De spits bereidde in de 50e minuut ook de 0-2 van Erick Gutiérrez voor. De ingevallen Lorenzo Lucca scoorde in de 83e minuut voor Ajax.

Zondag werden alleen het NOS Journaal van 20.00 uur (2,2 miljoen) en Studio Sport Eredivisie (2 miljoen), beiden op NPO 1, beter bekeken. Het best bekeken programma op RTL 4 was kennisquiz Weet Ik Veel, met iets minder dan 1,5 miljoen kijkers.

Na afloop van de verhitte Topper werd het nog even onvriendelijk tussen spelers van beide partijen. Ruud van Nistelrooij was verbaasd door de boze Ajacieden. Kijk het fragment hieronder terug.

Van Nistelrooij verbaasd door boze Ajax-spelers: 'Blijkbaar lokt het uit, als je blij bent'
1:20
Van Nistelrooij verbaasd door boze Ajax-spelers: 'Blijkbaar lokt het uit, als je blij bent'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.