Terug

Volg Vandaag Inside

Kieft: ‘Premier League-clubs zouden 30 miljoen euro kunnen neertellen voor Akpom’

11 mei 2024, 17:29

Wim Kieft schrijft in zijn column voor De Telegraaf dat het hem niet zou verbazen als kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League 30 miljoen zouden betalen voor Chuba Akpom.

Wim begint zijn column dat het moeilijk te realiseren is om iemand op te leiden tot topspits, omdat er veel voortkomt uit intuïtie. “Op het juiste moment op de goede plaats staan valt niet aan te leren, maar heeft te maken met een specifiek doelgevoel." Volgens Wim bezit Akpom zo'n gevoel ondanks dat hij geen topspits is. "Vanuit zijn intuïtie staat hij vaak op de goede plaats. Omdat Akpom voor een Ajax-spits tekort komt in andere facetten staat hij niet altijd in de basis bij John van ’t Schip. Hij kan beter worden, maar wordt nooit een topspits."

Het zou de analist echter niet verbazen als Akpom toch de duurste spits van de Eredivisie is. “Omdat ze hem in Engeland kennen van zijn avonturen langs talrijke clubs in lagere divisies, omdat hij scoort bij Ajax en omdat hij de Engelse nationaliteit bezit. Kapitaalkrachtige clubs uit de Premier League zouden zomaar 30 miljoen euro kunnen neertellen.”

“Het zal voor Ajax een lastige afweging zijn: geld pakken of een sportieve keuze maken? Je houdt Akpom er toch graag bij, al is het maar vanwege de gebleken blessuregevoeligheid van Brian Brobbey”, besluit Wim.

Valentijn Driessen sprak zich eind vorig jaar uit over de Ajax-spits: "Akpom zijn beste positie is op de bank." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.