Terug

Volg Vandaag Inside

Kieft: 'Niet zo overdrijven over Gravenberch en Ünüvar'

Kieft: 'Niet zo overdrijven over Gravenberch en Ünüvar'

25 jan 2020, 09:53

Wim Kieft stelt in zijn column in De Telegraaf dat niemand moet overdrijven over Gravenberch en Ünüvar. Volgens Kieft kan het tweetal zich laten gelden bij Ajax omdat het elftal goed draait en de sfeer binnen de club goed is. Een goed draaiend elftal is voor talenten van belang, benadrukt Kieft. Hij wijst daarbij naar Mohamed Ihattaren, bij wie veel druk ligt om een dolend PSV bij de hand te nemen.

Volgens Kieft zou van Ihattaren niet verwacht mogen worden dat hij PSV bij de hand neemt. 'Zo’n ervaren elftal zou hem juist houvast moeten geven, uit de wind moeten houden, maar dat is allerminst het geval. De druk staat er vol op hoewel Ihattaren door de buitenwacht redelijk wordt gespaard.'

Inmiddels lijkt Gravenberch Razvan Marin voorbijgestreefd te zijn bij Ajax. Het talent wordt door Erik ten Hag steeds vaker opgesteld. 'Lekker voor een 17-jarige speler. Nog belangrijker is dat hij in een elftal speelt dat draait, waar de sfeer goed is terwijl de club zich in bijna euforische toestand bevindt. Zo'n traject gun je iedere tiener', schrijft Kieft.

'Tegelijkertijd moet niemand overdrijven, vervolgt Kieft, om vervolgens een kanttekening te plaatsen. 'Sparta trok zich helemaal terug, waardoor Gravenberch gemakkelijk in balbezit kwam zonder op z'n huid gezeten te worden. In de Europa League of tegen PSV, Feyenoord of AZ zal dat anders zijn. Pas dan kan je oordelen over Gravenberch en of hij hetzelfde kan brengen als de weerstand groter is.'

'Neemt niet weg dat hij een indrukwekkende speler is met een geweldige fysiek, goede techniek en sterke passing. Voor een coach van Ajax is dit het ideale moment om zo'n talent te brengen. Zo ook Ünüvar in de beker tegen Spakenburg en dan is het leuk voor die jongen dat hij mag scoren.'

Kieft denkt dat de ervaringen die Ihattaren nu opdoet bij het dolende PSV, hem helpen in de toekomst. 'Uiteindelijk komen de meeste van die jonge spelers weleens in zo’n situatie als bij PSV terecht en zal het achteraf voor hun persoonlijke ontwikkeling alleen maar louterend werken. Als Ihattaren over drie jaar op zijn twintigste vertrekt, heeft hij 150 Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam en neemt deze ervaring als pluspunt mee', besluit Kieft.

VIDEO - Johan: 'Hij is absoluut het grootste talent van Nederland'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.