Terug

Volg Vandaag Inside

Kieft: 'Lodeweges bondscoach? Die man heeft zijn leven lang geen club getraind'

Kieft: 'Lodeweges bondscoach? Die man heeft zijn leven lang geen club getraind'

5 sep 2020, 18:52

Wim Kieft moet een beetje lachen om de verhalen dat Dwight Lodeweges misschien wel de vaste bondscoach van het Nederlands Elftal moet worden, zo vertelt hij in de online rubriek 'Koffie met Kieft' van Veronica Inside. De oud-spits ziet in Lodeweges niet de ideale man, maar heeft wel een andere kandidaat op het oog.

'Dwight Lodeweges schijnt echt een heel bijzondere trainer te zijn', begint Kieft lachend met een sarcastische ondertoon. 'Die man heeft zijn leven lang geen club getraind. Ik kan me niet herinneren dat hij het ergens als hoofdcoach goed heeft gedaan', concludeert Kieft.

De analist snapt dan ook niet waar het idee vandaan komt om de oud-trainer van onder mee Groningen, Cambuur en Heerenveen de vaste aanstelling tot bondscoach te geven. 'Ik hoor dan dat de nieuwe bondscoach een type Koeman moet worden, maar waarom dan? En wat is een type Koeman?', vraagt Wim zich af.

Kieft vindt dan ook niet dat de spelers moeten bepalen wie de nieuwe bondscoach wordt. De 43-voudig international snapt überhaupt niet dat de spelers in het proces betrokken worden. De vaste tafelgast van Veronica Inside ziet een zeer goede spelersgroep en noemt daarom een oud-bekende als kandidaat.

'Als je Van Gaal haalt, dan krijg je een heel andere type coach. Die is natuurlijk veel aanweziger en dan krijg je veel meer regeltjes. Ik weet niet of de voetballers daarop zitten te wachten, maar je moet dat helemaal niet aan die voetballers vragen', oppert Kieft. 'Van Gaal is natuurlijk geen koekenbakker en heeft zich overal bewezen. Waarom zou hij er niet meer uit kunnen halen dan Koeman?' Aldus Wim Kieft.

Bekijk de nieuwste Koffie met Kieft over de start van het nieuwe voetbal- en Veronica Inside-seizoen hier!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.