Terug

Volg Vandaag Inside

Kickbokser Overeem test positief op verboden middel na duel met Badr Hari

Kickbokser Overeem test positief op verboden middel na duel met Badr Hari

21 nov 2022, 11:00

Kickbokser Alistair Overeem is na zijn gewonnen partij tegen Badr Hari positief getest op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel. De 42-jarige vechter is momenteel in afwachting van de uitslag van de b-staal.

Het management van Overeem bevestigde de positieve test tegenover het ANP. "Het gaat om minimale sporen van een niet-prestatiebevorderend middel. Tot we de uitslag van de b-staal hebben kunnen we er niet veel meer over zeggen. Gezien het feit dat het zo minimaal is en niet-prestatiebevorderend, maken we ons er vooralsnog niet heel druk om."

Overeem, de enige vechter die wereldtitels won in de disciplines K-1, Strikeforce en Dream, vierde in oktober na 67 wedstrijden in de MMA zijn rentree als kickbokser. Hij versloeg in het Gelredome in Arnhem na een spannend gevecht Hari.

Overeem daagde na zijn zege meteen wereldkampioen Rico Verhoeven uit, maar het Glory-gevecht tussen de twee Nederlandse vechters zou sowieso niet op korte termijn plaatsvinden. "Glory had al eerder aangegeven dat Alistair niet de eerste gegadigde zou zijn. Alistair had bovendien nog een MMA-commitment. Zijn beurt komt nog wel", verklaarde het management van Overeem.

Voor Verhoeven wacht waarschijnlijk een gevecht tegen Antonio Plazibat. De hooggeplaatste Kroaat versloeg zaterdag de Roemeen Raul Catinaș na een knock-out in de eerste ronde. "We kunnen nog niets bevestigen, maar het is uiteraard moeilijk om niet naar hem te kijken na zijn spectaculaire zege van zaterdag. Er zijn veel mooie vechters en we zijn nu aan het onderzoeken wie de tegenstander van Verhoeven wordt", aldus Glory.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.