Terug

Volg Vandaag Inside

Kevin Magnussen keert terug in de Formule 1 bij Haas

Kevin Magnussen keert terug in de Formule 1 bij Haas

9 mrt 2022, 19:49

Coureur Kevin Magnussen (29) keert terug in de Formule 1. De Deen heeft een contract voor meerdere seizoenen ondertekend bij het Amerikaanse raceteam van Haas, zo meldt de formatie. Magnussen kwam tussen 2017 en 2020 ook al uit voor Haas.

"Het was geen moeilijke beslissing", zei teambaas Günther Steiner. "We weten wat Kevin kan en hebben vertrouwen in hem. Bovendien is hij per direct beschikbaar." Het is de bedoeling dat Magnussen de komende dagen al in Bahrein in actie komt op de testdagen.

Magnussen zei verrast te zijn. "Ik had dit telefoontje niet verwacht, maar was meteen zeer enthousiast. Eerlijk gezegd was ik op zoek naar andere mogelijkheden. Maar de kans terug te keren in de Formule 1 en dan ook nog bij een team dat ik heel goed ken was te mooi om te laten liggen. Ik kan niet wachten om weer achter het stuur te gaan zitten."

Haas beëindigde onlangs het contract met de Russische coureur Nikita Mazepin. Ook de banden met de Russische hoofdsponsor Uralkali werden met onmiddellijke ingang verbroken. Dit alles vanwege de Russische inval in Oekraïne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.