Terug

Volg Vandaag Inside

Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd stilgelegd vanwege racisme MVV-supporters

Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd stilgelegd vanwege racisme MVV-supporters

25 feb 2022, 22:30

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Dordrecht en MVV Maastricht is in de blessuretijd stilgelegd vanwege een racistisch incident. Een van de spelers van Dordrecht, de Franse verdediger Seydine N'Diaye, attendeerde de arbitrage erop dat hij vanuit het uitvak door aanhangers van MVV racistisch zou zijn bejegend. Scheidsrechter Richard Martens legde de wedstrijd daarop stil, bij een stand van 3-1 voor Dordrecht.

Martens gaf de ingevallen N'Diaye in eerste instantie een gele kaart, omdat de Fransman zich beklaagde bij de grensrechter terwijl de bal elders op het veld lag. N'Diaye was zichtbaar boos en wees naar de supporters van MVV die achter de boarding stonden. Volgens FC Dordrecht hadden zij zich schuldig gemaakt aan "racistische spreekkoren". De 23-jarige N'Diaye liep zichtbaar geëmotioneerd van het veld af.

De wedstrijd lag een tijdje stil, terwijl Martens aan de zijlijn overleg voerde. Uiteindelijk keerden de spelers van beide clubs terug op het veld. De wedstrijd werd hervat met een ingooi, waarna alle spelers en ook de scheidsrechter knielden op het veld, het inmiddels bekende statement tegen racisme. Direct daarna floot Martens af.

Op 17 november 2019 werd de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior stilgelegd, omdat de Rotterdamse aanvaller Ahmad Mendes Moreira door supporters van de thuisclub racistisch was bejegend. Mendes Moreira liep in tranen het veld af. De beelden gingen de hele wereld over en zorgden voor een golf van protesten. De spelers van het Nederlands elftal maakten statements regen racisme, het kabinet bemoeide zich ermee en het Openbaar Ministerie opende een strafrechtelijk onderzoek.

De KNVB stelde begin 2020 samen met de overheid het aanvalsplan 'Ons voetbal is van iedereen' op, bedoeld om racisme en discriminatie tegen te gaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.