Terug

Volg Vandaag Inside

'Kersvers PVV-kamerlid Willem Boutkan wordt grootverdiener van de Tweede Kamer'

8 dec 2023, 14:14

Kersvers PVV-kamerlid Willem Boutkan wordt de grootverdiener van de Tweede Kamer, rekende RTL Nieuws uit. Hij gaat meer verdienen dan de Kamervoorzitter én zijn politieke baas Geert Wilders.

Boutkan combineert zijn lidmaatschap in de Tweede Kamer namelijk met het lidmaatschap van de gemeenteraad van Almere en van de provinciale staten van Flevoland. Dat levert hem een fors salaris op.

Als Kamerlid ontvangt hij jaarlijks in totaal 127.790 euro (een gewone vergoeding van 110.000 euro, plus vakantietoeslag en eindejaarsuitkering). Voor het raadlidmaatschap in Almere krijgt Boutkan jaarlijks 28.740 euro (inclusief vaste onkostenvergoeding) en als lid van de Provinciale Staten van Flevoland ontvangt hij per jaar 25.000 euro (inclusief vaste onkostenvergoeding).

Dat brengt zijn jaarlijkse totaal op 181.500 euro. Door zijn nevenfuncties wordt Boutkan echter wat gekort op zijn Kamersalaris, waardoor er uiteindelijk 166.000 euro overblijft. Dat is nog altijd meer dan de Kamervoorzitter (160.000 euro) en zijn politieke baas Geert Wilders (ruim 138.000 euro, inclusief toeslag van 11,5 procent als fractievoorzitter).

In Vandaag Inside moest René van der Gijp afgelopen week lachen om een interview met Willem Boutkan. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.