Terug

Volg Vandaag Inside

Kenneth Perez over Joey Kooij: 'Hele slechte scheidsrechter met een hele slechte uitstraling'

18 mrt 2024, 08:55

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor Joey Kooij na het duel tussen PSV en FC Twente (1-0). De analist begrijpt niets van de beslissing van de scheidsrechter om de goal van Myron Boadu af te keuren.

Kort na rust dacht FC Twente op voorsprong te komen, maar Joey Kooij floot voor een overtreding op PSV-doelman Walter Benitez. Perez vindt dat het doelpunt onterecht is afgekeurd, vertelde hij zondagavond bij ESPN: "Ik ben namelijk niet van mening dat een keeper volledig onschendbaar is in de vijf meter. Dit is eigenlijk helemaal niets. De keeper komt slap of verkeerd uit, waardoor hij uit balans raakt. Hij wordt niet geduwd. Dit is zo licht."

De analist is kritisch op de beslissing van Joey Kooij: "Ik denk wel dat het juist is dat de VAR er vanaf blijft, omdat het niet overduidelijk een grote fout is van de scheidsrechter. Maar hij (Kooij, red.) staat te kijken tussen vijf man en besluit na een seconde of vijf: hier ga ik even voor fluiten. Wat ik daarmee zeg? Dat het een heel slechte scheidsrechter is. Daar komt nog bovenop dat hij een heel slechte uitstraling heeft. Hij irriteert alles en iedereen rondom het voetbal. En hij maakt hele gekke beslissingen."

"En dan gaat hij nog stoer doen op het laatst door geel te geven bij een ingooi die iets langer duurt en telt er heel opzichtig een hele minuut bij. Even de aandacht op mezelf. Een scheidsrechter is er om het spel in goede banen te leiden, om iedereen die op het veld staat zich goed te laten voelen en om de regels na te leven, het liefst onopvallend. Dat is de bedoeling. Maar als je bij beide partijen continu irritatie oproept..."

Perez besluit over Kooij: "Je ziet aan alles en iedereen dat ze zich afvragen: wat loopt hij weer te doen? Daar heeft hij wel een handje van, dat is bijna elke wedstrijd wel met hem. En dat is jammer, want het lijkt me best een leuke jongen."

Bij Veronica Offside liet ook Wim Kieft zich onlangs kritisch uit over een optreden van Joey Kooij. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.