Terug

Volg Vandaag Inside

Keiharde kritiek op Feyenoord: 'Grootste wanbeleid ooit van een Europese club'

Keiharde kritiek op Feyenoord: 'Grootste wanbeleid ooit van een Europese club'

3 dec 2021, 17:12

Feyenoord heeft nog steeds geen definitieve streep gezet door de plannen voor het nieuwe stadion en dat vindt Tsjalle van der Burg, sporteconoom van de Universiteit Twente, volledig onbegrijpelijk.

In 2018 berekende Van der Burg al dat het spelersbudget door een eventuele komst van Feyenoord City nog lang niet in de buurt zou gaan komen met dat van Ajax en PSV. 'Ze zijn hier al sinds 2007 mee bezig. Om daar geld voor vrij te maken, hebben ze op alles bezuinigd', begint Van der Burg over de stadionplannen van de Rotterdammers in een uitgebreid interview met Voetbal International.

'Niet met Jong Feyenoord in Keuken Kampioen Divisie, omdat ze dan geld moesten uitgeven. Bezuinigd op de jeugdopleiding. De Kuip is verwaarloosd', vervolgt Van der Burg. 'Dat zorgt voor minder inkomsten. Dat gaat ook ten koste van resultaten en daarmee inkomsten. Jonge kinderen die niet uit Rotterdam komen en fan van een club willen worden, kiezen vaker voor Ajax of PSV, omdat die tegenwoordig succesvoller zijn. Zo is Feyenoord in een heel moeilijke situatie gekomen.'

De sporteconoom legt uit waarom het verbouwen van De Kuip veel goedkoper is. 'Als je écht zakelijk bent, zeg je: 250 miljoen voor een ingrijpende innovatie is veel minder dan vijfhonderd miljoen voor een nieuw stadion dat praktisch dezelfde inkomsten oplevert, terwijl er bij renovatie ook nog eens veel goedkopere oplossingen mogelijk zijn. Dat Feyenoord toch is doorgegaan op de weg van een nieuw stadion is het grootste wanbeleid dat een Europese voetbalclub ooit heeft gevoerd', aldus Van der Burg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.