Terug

Volg Vandaag Inside

Keert Donny van de Beek terug bij Ajax? 'Zou niet eens zo'n hele gekke aanwinst zijn'

2 mrt 2024, 13:14

De transfer op huurbasis van Manchester United-speler Donny van de Beek naar Eintracht Frankfurt is nog altijd geen succes. Ajax-watcher Mike Verweij vindt het daarom geen slecht idee om de middenvelder komende zomer terug te halen naar de Amsterdammers.

Van de Beek vertrok vanwege een uitzichtloze situatie bij The Red Devils, maar ook bij Eintracht Frankfurt heeft de Nederlander zijn oude vorm nog niet te pakken. "Misschien is hij wel hetzelfde soort speler als heel veel Bodø/Glimt-spelers", stelt Verweij in de Kick Off podcast van De Telegraaf. "Zij functioneren alleen daar en dat geldt dat voor hem misschien bij Ajax. Misschien hoeft hij in de Eredivisie minder fit te zijn dan in de Bundesliga of Premier League. Als hij fit is en als Ajax de tijd neemt om hem klaar te stomen voor het eerste, dan zou het misschien niet eens zo’n hele gekke aanwinst zijn."

Desondanks denkt Verweij dat het ook bij Ajax lang zal duren voordat Van de Beek mogelijk weer zijn oude niveau weet aan te tikken. "Dat zou dan een soort revalidatietraject moeten zijn, want Van de Beek heeft heel lang niet meer gespeeld", aldus Verweij.

Eerder vergeleek René van der Gijp, Donny van de Beek met Jan Kromkamp: "Je hebt nu eenmaal spelers die..." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.