Terug

Volg Vandaag Inside

Keeper De Gea helpt United aan winst op Spurs

Keeper De Gea helpt United aan winst op Spurs

13 jan 2019, 20:29

LONDEN (ANP) - Manchester United heeft een knappe zege geboekt op Tottenham Hotspur. Op Wembley werd het 1-0 voor de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer. Marcus Rashford maakte het doelpunt, maar doelman David De Gea was de held van de 'Mancunians'. De Spanjaard hield op soms weergaloze wijze zijn doel schoon en zorgde ervoor dat ook het vijfde competitieduel onder Solskjaer werd gewonnen.

De Noorse trainer volgde vorige maand de ontslagen José Mourinho op, waarna Paul Pogba helemaal opbloeide. Met een splijtende pass bediende de Franse middenvelder in de 44e minuut Rashford, die beheerst afrondde. Het was de vierde assist in vijf wedstrijden voor Pogba, die ook nog eens vier keer scoorde.

In de tweede helft werd De Gea bestookt met doelpogingen. Harry Kane, Dele Alli, Toby Alderweireld en Son Heung-min zagen de 28-jarige Spanjaard telkens met een arm of been redding brengen.

United staat in de Premier League op de zesde plaats met 41 punten uit 22 wedstrijden. Tottenham, derde met 48 punten, ziet het gat met koploper Liverpool oplopen tot negen punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.