Keeper Bono schiet Sevilla diep in blessuretijd naar gelijkspel

21 mrt 2021, 00:00

Sevilla-keeper Yassine Bono heeft Sevilla in La Liga in de uitwedstrijd tegen Real Vallodolid diep in blessuretijd aan een gelijkspel geholpen. De Marokkaanse doelman schoot in de 95e minuut de 1-1 binnen.

Na een corner vanaf de rechterflank kreeg Bono de bal met het nodige fortuin voor zijn voeten, waarna hij met links hard uithaalde. De verdediging van Valladolid faalde opzichtig. Het betekende het laatste moment van de wedstrijd.

Invaller Luuk de Jong was van waarde voor de bezoekers; bij de corner waaruit het doelpunt viel, kopte hij de bal terug. De Jong kwam bij Sevilla halverwege de tweede helft binnen de lijnen voor Karim Rekik, die wel aan de aftrap stond.

De 1-0 van Valladolid werd vlak voor rust gemaakt uit een penalty, die door Fabián Orellana benut werd.

Het gelijkspel van Sevilla blijft zonder grote gevolgen. De ploeg van trainer Julen Lopetegui behoudt de vierde plaats en staat nog 10 punten voor op nummer 5 Real Sociedad, dat nog wel een duel tegoed heeft. De vier beste clubs plaatsen zich voor de Champions League.