Terug

Volg Vandaag Inside

'Kassa rinkelt voor Kuipers en Makkelie na succesvol EK'

'Kassa rinkelt voor Kuipers en Makkelie na succesvol EK'

12 juli 2021, 17:28

Hoewel Oranje al vroeg werd uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap, hielden scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie de Nederlandse eer hoog. Beide arbiters mochten vier wedstrijden leiden, met voor Makkelie als eindstation de halve finale en voor Kuipers zelfs de finale.

Dat levert de scheidsrechters naast de sportieve eer ook een flink geldbedrag op, zo berekende RTL Z. Uit cijfers van de UEFA uit 2008 blijkt dat een scheidsrechter op het EK per wedstrijd 10.000 euro krijgt. Een grensrechter krijgt 5000 euro, een vierde official 4000 euro. Scheidsrechters krijgen daarnaast een vergoeding van 200 euro per dag. Een bron binnen de UEFA meldt aan RTL Z dat de cijfers sinds 2008 nauwelijks gewijzigd zijn.

Dat betekent dat Kuipers zo'n 50.000 euro kan bijschrijven: 40.000 euro voor de vier wedstrijden die hij floot, 4000 euro voor zijn rol als vierde official bij Engeland-Kroatië en 6000 euro voor de dertig dagen dat het toernooi duurde. Danny Makkelie krijgt iets minder: ook hij floot vier wedstrijden en was één keer vierde official was, maar hij ging vier dagen eerder naar huis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.