Terug

Volg Vandaag Inside

Kasper Dolberg vervolgt carrière bij Sevilla

Kasper Dolberg vervolgt carrière bij Sevilla

1 sep 2022, 10:35

Kasper Dolberg gaat in de Spaanse competitie voetballen. Sevilla huurt de Deense spits voor een jaar van de Franse club OGC Nice en bedong tevens een optie tot koop. Dolberg brak door bij Ajax, waarvoor hij tussen 2016 en 2019 in de Eredivisie 33 doelpunten maakte.

De Deen bereikte met Ajax in 2017 de finale van de Europa League, waarin Manchester United te sterk bleek. Twee jaar later strandde Ajax in de Champions League in de halve finales. Dolberg stapte daarna voor iets meer dan 20 miljoen euro over naar Nice. Hij maakte 23 doelpunten in de Ligue 1.

Sevilla liet woensdag de Argentijnse international Lucas Ocampos op huurbasis naar Ajax gaan. Met oud-Ajacied Dolberg haalt de Spaanse club van verdediger Karim Rekik een nieuwe aanvaller binnen. Sevilla is moeizaam begonnen aan het seizoen en heeft na drie competitiewedstrijden pas 1 punt. Dolberg, 35-voudig international van Denemarken, treft in Andalusië zijn landgenoot Thomas Delaney.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.