Terug

Volg Vandaag Inside

Karsdorp kijkt uit naar duel met Ajax en denkt niet aan Oranje

Karsdorp kijkt uit naar duel met Ajax en denkt niet aan Oranje

14 apr 2021, 18:09

"Natuurlijk is deze wedstrijd voor mij bijzonder", doelt Rick Karsdorp op het beslissende duel van AS Roma met Ajax van donderdag voor een plaats in de halve finales van de Europa League. "Maar het is niet Rick tegen Ajax", zegt de oud-Feyenoorder. "En ook geen Feyenoord tegen Ajax. Het is gewoon AS Roma tegen Ajax en wij gaan er alles aan doen om verder te bekeren."

De 26-jarige Karsdorp miste vorige week de uitwedstrijd van AS Roma in de Johan Cruijff ArenA vanwege een schorsing. De verwachting is dat hij donderdag wel aan de aftrap verschijnt om een voorsprong van 2-1 te verdedigen in een leeg Stadio Olimpico. "We staan er goed voor", zegt hij. "Maar we zijn er nog niet. Ajax zal weer gaan aanvallen en ons onder druk willen zetten. Wij willen hetzelfde, we gaan het zien."

Het had niet veel gescheeld of Karsdorp was dit seizoen voor een andere club uitgekomen. De rechtsback wilde in 2017 zo graag kampioen met Feyenoord worden dat hij het seizoen met pijn uitspeelde. Vervolgens arriveerde hij niet helemaal fit bij AS Roma, dat maar liefst 17 miljoen euro voor hem betaalde. Karsdorp moest zich alsnog aan een knie laten opereren en liep al snel een zware kruisbandblessure op toen hij dacht eindelijk fit te zijn.

Gedesillusioneerd keerde hij vorige seizoen op huurbasis terug bij Feyenoord, waar hij nauwelijks kon overtuigen. Hij was geen schim meer van de rechtsback die voor zijn blessure 90 minuten lang over de rechterflank van het speelveld denderde. Afgelopen zomer stond hij voor een vertrek naar Genoa, totdat trainer Paulo Fonseca benadrukte dat hij hem bij AS Roma wilde houden. Karsdorp stelde zijn Portugese trainer niet teleur en zette vorige maand zijn handtekening onder een nieuw contract dat pas medio 2025 afloopt. "En dat wil ik graag uitdienen, ik ben gelukkig hier", zei hij een dag voor het thuisduel met Ajax.

Karsdorp presteert de laatste maanden zo goed bij AS Roma dat veel mensen verbaasd waren dat hij vorige maand ontbrak in de voorlopige selectie van Oranje voor de eerste drie duels in de WK-kwalificatie. Bondscoach Frank de Boer gaf de voorkeur aan Denzel Dumfries en Kenny Tete. Hans Hateboer, een andere kandidaat voor de positie van rechtsback, was geblesseerd.

Karsdorp zelf is niet bezig met een rentree bij Oranje "Ik heb de afgelopen drie jaar weinig gespeeld", stelt de drievoudig international. "Ik wil terugkomen op het oude niveau. Daarvoor moet ik nog stappen maken. Ik voetbal graag iedere wedstrijd. Ook volgend seizoen. Daar focus ik me op, niet op het EK."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.