Terug

Volg Vandaag Inside

Kane schiet Spurs richting kwartfinales Europa League

Kane schiet Spurs richting kwartfinales Europa League

12 mrt 2021, 00:30

Met twee doelpunten heeft Harry Kane zijn ploeg Tottenham Hotspur een aardig eind op weg geschoten richting de kwartfinales van de Europa League. De Spurs versloegen op eigen veld Dinamo Zagreb met 2-0. Volgende week is de return.

Tottenham heeft, net als stadgenoot Arsenal, wellicht het winnen van de Europa League nodig om zich te plaatsen voor de Champions League. Spurs heeft in ieder geval een reëel zicht op het bereiken van de laatste acht. Kane zette de thuisploeg na 25 minuten op voorsprong . Nadat Erik Lamela op de paal had geschoten, trof de aanvoerder wel doel. De in de 65e minuut ingevallen Steven Bergwijn miste, op aangeven van Gareth Bale, de kans op de 2-0. Niet veel later viel het doelpunt alsnog, weer via Kane.

Arsenal won in Griekenland met 3-1 van Olympiakos, de ploeg die PSV uitschakelde. Huurling Martin Ødegaard zette de Londenaren voor rust met een hard schot op voorsprong. Na een klein uur maakte Youssef El Arabi gelijk, maar Gabriel en Mohamed Elneny bezorgden Arsenal een ruime zege.

Rick Karsdorp won met AS Roma met 3-0 van Sjachtar Donetsk. Aanvoerder Lorenzo Pellegrini zette Roma in de 23e minuut op voorsprong. Ruim een kwartier voor tijd zorgde Stephan El Shaarawy voor de 2-0, niet veel later gevolgd door een doelpunt van Gianluca Mancini. De Romeinen zullen volgende week zonder al te veel zorgen afreizen naar Oekraïne voor de return.

Granada versloeg op eigen veld het Noorse Molde met 2-0. Jorge Molina en Roberto Soldado maakten de doelpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.