Terug

Volg Vandaag Inside

Kane door hamstringblessure voorlopig buitenspel

Kane door hamstringblessure voorlopig buitenspel

3 jan 2020, 19:01

Tottenham Hotspur heeft bevestigd dat Harry Kane in het duel met Southampton op nieuwjaarsdag een blessure heeft opgelopen aan zijn linker hamstring. Er is sprake van een scheurtje in de spier. Mededelingen over de ernst werden niet gedaan. "Onze medische staf is intensief bezig met de behandeling."

Kane reageerde zelf in een tweet als volgt: "Kop op! Slechte tijden duren niet eeuwig, gemotiveerde mensen komen altijd terug." Volgens Engelse media durven de Spurs geen tijdspanne voor het herstel te noemen, omdat de topschutter doorgaans sneller hersteld dan verwacht. Normaal gesproken zou voor zijn revalidatie echter ongeveer twee maanden staan, wat betekent dat Kane in maart weer zou kunnen spelen. Meerdere onderzoeken volgen nog.

Kane geldt ook als een van de belangrijkste spelers voor het nationale elftal van Engeland, dat de komende zomer deelneemt aan het EK van 2020. Het land speelt veel van zijn duels op Wembley, waar ook de halve finales en de finale plaatsvinden.

Eerder op de dag had coach José Mourinho van Tottenham gezegd te vrezen zijn "onmisbare" aanvaller voorlopig te moeten missen. "Ik weet niets zeker, maar ik verwacht eerder slecht dan goed nieuws. Mijn verwachting is dat we Harry wel enige tijd kwijt zijn. Dat concludeer ik onder meer uit de manier waarop hij het veld verliet."

Kane maakte dit seizoen, voor Spurs en het nationale elftal van Engeland bij elkaar, al 27 doelpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.