Terug

Volg Vandaag Inside

Kane de koning van de assist bij Tottenham

Kane de koning van de assist bij Tottenham

23 nov 2020, 13:24

Harry Kane is al jarenlang de topscorer van Tottenham Hotspur, maar dit seizoen valt de spits vooral op als aangever. De 27-jarige Engelsman gaf al negen assists in de Premier League.

Kane laat zich regelmatig terugzakken vanuit de spits, om zo ruimte te maken voor snelle aanvallers als Steven Bergwijn, Lucas Moura en vooral Son-Heung min. De Zuid-Koreaan voert met negen doelpunten de topscorerslijst in Engeland aan.

"Ik laat me af en toe terugzakken om de bal vast te houden, tijd te winnen, overtredingen mee te krijgen en ervoor te zorgen dat ploeggenoten de ruimte krijgen", zo omschrijft Kane zijn rol als 'valse' nummer 9 in het systeem van manager José Mourinho. "Als ik me laat inzakken, weet ik dat de snelle jongens bij ons de diepte zoeken."

Dat gebeurde zaterdag ook weer tegen Manchester City. Kane maakte in de openingsfase ruimte voor Son, die de score opende. Na rust stelde hij met zijn negende assist van het seizoen de net ingevallen Giovani Lo Celso in staat de 2-0 binnen te schieten. De ploeg van Mourinho nestelde zich daardoor aan kop van de ranglijst. "Het hoort bij mijn taken om hard te werken, te tackelen en natuurlijk om doelpunten te maken en assists te geven. Maar ik geniet ook van het defensieve werk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.