Terug

Volg Vandaag Inside

Kandidaat-voorzitter: Messi is het geld meer dan waard

Kandidaat-voorzitter: Messi is het geld meer dan waard

1 feb 2021, 17:32

Kandidaat-voorzitter van Barcelona Joan Laporta zegt dat Lionel Messi elke cent die hij verdient meer dan waard is. "Hij mag dan een aardig salaris hebben, maar zijn aanwezigheid levert de club meer op dan hij kost."

"We hebben dit eerder onderzocht", zegt Laporta. "Cijfers tonen aan dat het financieel verantwoord is wat we hebben gedaan. Een derde van de inkomsten die we genereren zijn aan hem te danken. Niet alleen in economische zin is hij echter van belang, maar ook sportief en emotioneel. Zijn waarde voor Barcelona is ongekend."

De Spaanse krant El Mundo beweerde vorige week dat de schuldenlast van Barcelona meer dan 1 miljard euro is en dat het contract van Messi daar een belangrijke oorzaak van is. De Argentijn verlengde in 2017 zijn verbintenis die komende zomer afloopt. De deal omvat een jaarsalaris van 138 miljoen euro, 115 miljoen euro tekengeld en 77 miljoen euro aan bonussen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.