Terug

Volg Vandaag Inside

Kan Ajax zich nog herpakken na zo'n domper?

Kan Ajax zich nog herpakken na zo'n domper?

9 mei 2019, 13:36

Met een uitlooptraining proberen de spelers van Ajax donderdag de enorme teleurstelling over de gemiste kans op een finale van de Champions League enigszins te verwerken. ,,24 uur feesten of 24 uur rouwen en daarna weer verder ", zegt trainer Erik ten Hag al het hele seizoen. Maar misschien heeft zijn selectie wel langer nodig.

Een plaats in de eindstrijd van de Champions League in de 96e minuut verspelen. Dat doet misschien wel meer pijn dan een finale eervol verliezen. Ajax was een paar seconden verwijderd van iets wat al lang voor onmogelijk werd gehouden voor een Nederlandse club. Maar Lucas Moura verpestte met zijn derde treffer het Amsterdamse feestje.

Trainer Ten Hag zal zijn spelers rond de uitlooptraining opnieuw toespreken, zoals hij dat direct na de nederlaag tegen Tottenham Hotspur (2-3) al in de kleedkamer deed. Want Ajax moet verder. De 34e landstitel staat op het spel. Gelet op het sterke doelsaldo worden de Amsterdammers kampioen als FC Utrecht en De Graafschap zondag en komende woensdag worden verslagen. Lukt dat niet dan kan PSV in de resterende duels met AZ en Heracles Almelo profiteren.

Trots

Ten Hag benadrukte in zijn nabespreking dat zijn spelers trots mogen zijn op de Europese campagne, die één wedstrijd te kort heeft geduurd. Natuurlijk is dat zo, maar die boodschap ging bij de meeste voetballers het ene oor in en het andere uit. Real en Juventus uitschakelen met mooi voetbal. Hoe knap is dat? Maar dat besef komt later wel weer. Nu overheerst vooral de enorme pijn over een gemiste kans op de finale. Zo'n teleurstelling geef je niet zo maar een plekje. Dat is een litteken voor het leven.

Had Kasper Dolberg wel moeten beginnen? En wat was er met hem aan de hand? Hij leek wel afwezig. Had Klaas-Jan Huntelaar niet beter kunnen beginnen of in ieder geval moeten invallen? En waarom kwam de opnieuw ongelukkig ingevallen Lisandro Magallán wel in het veld? Die vragen zullen ook door het hoofd van coach Ten Hag en zijn voetballers spoken. Maar wat de antwoorden ook zijn. Zondag komt FC Utrecht al op bezoek.

Ajax draait een topseizoen met een landstitel, een KNVB-beker en een halve finale van de Champions League. Maar dat kampioenschap is dus nog niet binnen. Hoe snel kunnen de spelers die woensdagavond hun tranen de vrije loop lieten zich herpakken? Alsof het zo moet zijn sluit Ajax woensdag af bij De Graafschap, waar het drie jaar geleden een ander trauma opliep en de titel op de laatste speeldag met een gelijkspel (1-1) verspeelde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.