Terug

Volg Vandaag Inside

Kampioen PSV moet na gelijkspel bij Fortuna puntenrecord vergeten

Kampioen PSV moet na gelijkspel bij Fortuna puntenrecord vergeten

12 mei 2024, 16:41

Landskampioen PSV kan het puntenrecord in de Eredivisie niet meer evenaren. De Eindhovenaren, die vorige week de titel veiligstelden, hadden daarvoor hun laatste twee duels moeten winnen. Uit bij Fortuna Sittard ging het echter al mis: 1-1.

Joël Drommel mocht voor het eerst dit seizoen het doel van PSV verdedigen in een Eredivisiewedstrijd. De vervanger van Walter Benítez redde al na vijf minuten knap op een vrije trap van Kristoffer Peterson.

PSV speelde in een traag tempo. Balverlies van Olivier Boscagli leidde tot de openingstreffer van de thuisploeg. Peterson kreeg de bal in de voeten geschoven en zette na een rush voor op de vrijstaande Iñigo Córdoba. De Spanjaard schoot raak en toonde met een shirt van Kaj Sierhuis boven zijn hoofd steun aan zijn zwaar geblesseerde ploeggenoot.

Boscagli herstelde niet veel later zijn fout door een schot van Peterson van de lijn te halen. Luuk de Jong was in de 35e minuut voor het eerst dicht bij zijn 28e treffer van het seizoen. Fortuna-doelman Luuk Koopmans redde op een kopbal. Zijn redding op een schot van diezelfde De Jong was kort daarna nog knapper.

Jerdy Schouten kopte PSV in de 72e minuut uit een hoekschop van Joey Veerman naast Fortuna, maar daarbij bleef het. PSV kan nu nog maximaal 91 punten halen. Ajax kwam in het seizoen 1971-1972, omgerekend naar de huidige puntentelling tot 93 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.