Terug

Volg Vandaag Inside

Kampioen Liverpool wint spektakelstuk van promovendus Leeds

Kampioen Liverpool wint spektakelstuk van promovendus Leeds

12 sep 2020, 22:28

Liverpool is bij de start van de Engelse voetbalcompetitie ontsnapt aan puntenverlies. De kampioen van de Premier League gaf tegen het gepromoveerde Leeds United, kampioen van de Championship, tot drie keer toe een voorsprong uit handen. De 'Reds' pakten op het lege Anfield alsnog de winst dankzij Mohamed Salah, die in de 88e minuut uit een strafschop zijn derde doelpunt maakte: 4-3.

Salah had ook al na 3 minuten de score geopend vanaf 11 meter. Jack Harrison trok de stand snel weer gelijk met een fraaie treffer. Nadat van beide clubs een doelpunt was afgekeurd, zette Virgil van Dijk de thuisploeg opnieuw op voorsprong. De aanvoerder van Oranje kopte hard raak uit een hoekschop. Leeds-keeper Illan Meslier viel met bal en al over de lijn na de kopstoot van Van Dijk.

Een zeldzaam slippertje van Van Dijk leidde na een half uur tot de 2-2 van Patrick Bamford. Al snel bracht Salah de ploeg van trainer Jürgen Klopp voor de derde keer aan de leiding, maar Mateusz Klich tekende in de 66e minuut voor de 3-3. In de slotfase wist Liverpool toch nog de winst binnen te halen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.