Terug

Volg Vandaag Inside

Kamervoorzitter Bosma doet aangifte tegen Gaza-demonstranten

Kamervoorzitter Bosma doet aangifte tegen Gaza-demonstranten

5 mrt 2024, 15:48

Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma gaat aangifte doen tegen de demonstranten die in de hal van de Tweede Kamer steun betuigden voor Gaza. Daarnaast overweegt hij samen met de rest van het presidium te kijken of de veiligheidsmaatregelen strenger moeten worden, zei hij dinsdag in de plenaire zaal.

Bosma noemt het onaangekondigde protest "uiterst betreurenswaardig" en "intens verwerpelijk". Medewerkers van de Tweede Kamer hebben kort na het begin van het protest contact gehad met de Haagse burgemeester Jan van Zanen, vertelde de Kamervoorzitter. Vervolgens heeft de politie de hal leeg geveegd. Bosma: "Ik ben daar heel blij mee."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.