Terug

Volg Vandaag Inside

Kamer: vervolging na racisme in stadion moet beter

Kamer: vervolging na racisme in stadion moet beter

26 nov 2019, 17:37

Partijen in de Tweede Kamer willen dat het kabinet kijkt hoe voetbalsupporters die zich in het stadion schuldig maken aan racisme vaker vervolgd kunnen worden. Een meerderheid schaarde zich achter een voorstel van de SP en de VVD.

De partijen willen dat het kabinet met het Openbaar Ministerie en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond praat over het verbeteren van de strafrechtelijke vervolging van supporters die racistische opmerkingen maken in het stadion. Daarnaast moet worden onderzocht of speciale microfoons en camera's kunnen helpen bij de vervolging.

Het debat over racisme in het voetbal werd recent aangewakkerd door racistische opmerkingen van FC Den Bosch-supporters aan het adres van Excelsior-voetballer Ahmad Mendes Moreira. Sindsdien hebben de Tweede Kamer, het kabinet en het Nederlands elftal zich uitgesproken tegen racisme.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.