Terug

Volg Vandaag Inside

Kabinet wil anderhalvemeterregel loslaten voor meer publiek in stadions

Kabinet wil anderhalvemeterregel loslaten voor meer publiek in stadions

Nederlandse politiek

11 sep 2020, 00:19

De Eredivisie gaat komend seizoen experimenteren met meer publiek in het stadion. Daarbij wordt de anderhalve meter regel enigszins losgelaten, zo meldt interim-directeur van de ECV Jan de Jong aan de NOS.

Volgens de oud-directeur van Feyenoord is het kabinet akkoord gegaan met het voorstel. Het voortbestaan van het Nederlands betaald voetbal is namelijk in het gevaar wanneer er een heel jaar beperkt publiek aanwezig mag zijn in de stadions. 'Anders blijft deze sector niet overeind. Een jaar lang zonder publiek en je hebt over een jaar geen betaald voetbal meer in Nederland', is de conclusie van De Jong in het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken.

'We gaan testen bij verschillende clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie en in verschillende stadions. We gaan kijken wat er kan. Of er mensen op een kleinere ruimte in het stadion kunnen zitten. Op minder dan anderhalve meter. Niet het hele stadion, maar een paar vakken. Met een mondkapje. Zoals nu in het OV', aldus De Jong.

Een opvallend besluit aangezien de anderehalvemeterregel in andere sectoren waarschijnlijk wel blijft gelden. Naast de voetballerij verkeren ook de ondernemers in Nederland in zwaar weer. Eerder leefde René in een uitzending van Veronica Inside enorm mee met de ondernemers in Nederland. Bekijk hieronder de beelden!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.