Terug

Volg Vandaag Inside

Kabinet stuurt geen afvaardiging naar kwartfinale Nederland - Argentinië

Kabinet stuurt geen afvaardiging naar kwartfinale Nederland - Argentinië

Nederlandse politiek

7 dec 2022, 16:25

Er reist geen Nederlandse topdelegatie af naar Qatar voor de kwartfinale van het WK tussen Oranje en Argentinië. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten aan De Telegraaf.

Dat houdt in dat er geen minister zal zijn die de wedstrijd zal bijwonen in Qatar. Oók blijven koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Nederland. Volgens bronnen in Den Haag is daarvoor gekozen vanwege de minimale afvaardiging van Argentinië.

Pas als de equipe van bondscoach Louis van Gaal de finale haalt, zal een topdelegatie afreizen naar het Midden-Oosten. Naar alle waarschijnlijkheid zal minister president Mark Rutte dan afreizen met het koningspaar.

De kwartfinale wordt vrijdag gespeeld om 20:00 Nederlandse tijd.

Volgens Johan Derksen stoomt Nederland - ten koste van de Argentijnen - door naar de halve finale van het WK. Oranje is namelijk véél beter, aldus Johan. Kijk het fragment hieronder terug.

‘Nederland is gewoon véél beter dan Argentinië'
1:31
‘Nederland is gewoon véél beter dan Argentinië'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.