Terug

Volg Vandaag Inside

Kabinet overweegt alcoholverbod in sportkantines

Kabinet overweegt alcoholverbod in sportkantines

Nederlandse politiek

29 juni 2023, 12:01

Staatssecretaris van Volkgsgezondheid Maarten Van Ooijen overweegt om alcoholgebruik in sportkantines aan banden te leggen. Van Ooijen wil Nederland op een 'alcoholslot' krijgen, zo meldt De Telegraaf op basis van Haagse bronnen.

Het beleid komt voort uit het preventieakkoord, waarbij het kabinet overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik wil aanpakken. Nadat eerst het roken hard werd aangepakt door het kabinet, gaat het nu kijken naar de mogelijkheid om op te treden tegen alcohol.

"Volgens ingewijden draait het om zaken als het verbieden van alle alcoholische dranken in sportkantines, een verbod op het verkopen van speciaalbier en wijn in supermarkten, geen alcoholmarketing meer in de sport (dus ook niet meer voor 0.0 bier) en het ophogen van de accijns op alcoholhoudende dranken met wel vijftig procent", schrijft de krant.

Het doel is om het aantal jongeren onder de achttien jaar dat geen alcohol drinkt te laten groeien en ook het zwaar alcoholgebruik onder volwassenen te beperken. Er is nog niets besloten, benadrukt de CU-bewindsman, maar na de zomer moet het eerste pakket aan maatregelen worden gepresenteerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.