Terug

Volg Vandaag Inside

Eenmalig geen quarantaine voor internationals uit oranje gebieden

Eenmalig geen quarantaine voor internationals uit oranje gebieden

28 aug 2020, 17:00

Voetballers die uit 'oranje' corona-gebieden komen, hoeven niet in quarantaine voor de interland tegen Polen volgende week, op 4 september. Het kabinet heeft besloten om voor de Oranjespelers eenmalig een uitzondering te maken op deze maatregel, zei minister Tamara van Ark (Volksgezondheid) vrijdag na het kabinetsberaad.

De KNVB had het ministerie gevraagd om een uitzondering. 'Wat we eigenlijk willen zijn algemene spelregels, want we krijgen meer van dit soort verzoeken', zei Van Ark. 'Maar die hebben we nog niet. En de situatie is urgent, want de wedstrijd is al aanstaande vrijdag.'

Ze wijst erop dat de KNVB er bijvoorbeeld voor zorgt dat voetballers geïsoleerd reizen, en dat er toezicht wordt gehouden op en rond het veld. 'Daarom geven we de KNVB nu toestemming spelers te laten komen, maar verder wachten we op algemene spelregels.'

René reageerde vorige week in de CL-uitzending op de overstap van Ronald Koeman naar Barcelona. Bekijk het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.