Terug

Volg Vandaag Inside

Kabinet nog niet klaar met coronapas: 'Sommige sectoren hebben het keihard nodig!'

Kabinet nog niet klaar met coronapas: 'Sommige sectoren hebben het keihard nodig!'

Nederlandse politiek

16 sep 2022, 19:19

Het coronatoegangsbewijs wordt op verzoek van de horeca- en de cultuursector mogelijk toch weer ingezet. Ondernemers en instellingen zien het als 'laatste redmiddel' als sluiting dreigt bij een opleving van het virus.

De tijdelijke coronawet werd in mei weggestemd door de Eerste Kamer, waardoor het coronatoegangsbewijs ook verdween. "Sommige sectoren zeggen het keihard nodig te hebben om open te blijven, ze vragen er zelf om als alternatief voor sluiting", reageert minister van Economische Zaken Micky Adriaansens (VVD) in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dus ik zal me daar hard voor maken."

Het gaat om de 3G-coronapas, die een groen vinkje geeft als je negatief Getest, Genezen of Gevaccineerd bent of 1G (waar bij iedereen zich moet testen). "Cultuurinstellingen en evenementenorganisatoren zeggen: help ons, we hebben dat nodig", vervolgt Adriaansens. "Daarom bekijken we opnieuw het draagvlak hiervoor in de Kamer."

2G (waarbij ongevaccineerden niet welkom zijn) is volgens Adriaansens 'een politieke no-go'. "Met de virusvariant die we nu hebben, hoop en verwacht ik dat we echt een heel eind kunnen komen deze winter met lichtere, preventieve maatregelen", aldus de minister van Economische Zaken (VVD).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.