Terug

Volg Vandaag Inside

Kabinet haalt twaalf Nederlandse IS-vrouwen naar Nederland

Kabinet haalt twaalf Nederlandse IS-vrouwen naar Nederland

Nederlandse politiek

1 nov 2022, 11:12

Het kabinet haalt dinsdag twaalf Nederlandse vrouwen die worden verdacht van terroristische misdrijven, samen met hun 28 kinderen, op uit het noorden van Syrië naar Nederland. Veel vrouwen zitten daar al lange tijd vast in kampen. Eenmaal hier worden de vrouwen aangehouden en berecht. Dat hebben het ministerie van Justitie en Veiligheid en Defensie aan de Tweede Kamer gemeld.

Het kabinet wil met deze speciale operatie voorkomen dat de twaalf vrouwen straffeloos blijven. Hun meereizende kinderen worden overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming.

Het is volgens het ministerie de grootste groep tot nu toe die wordt overgebracht naar Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.