Terug

Volg Vandaag Inside

Kabinet deelt geen extra informatie over Sywert van Lienden-deal: ‘Eerst meer onderzoek’

Kabinet deelt geen extra informatie over Sywert van Lienden-deal: ‘Eerst meer onderzoek’

Nederlandse politiek

28 mrt 2022, 12:15

Het ministerie van Volksgezondheid deelt voorlopig geen feitenrelaas met de Tweede Kamer over de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden, en de rol die voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bij die deal speelde. De Kamer vroeg vorige week expliciet om een feitenrelaas. Maar zolang het onderzoek naar de deal nog loopt zou dat niet zorgvuldig en volledig zijn, schrijft minister Conny Helder (Medische Zorg, red.) aan de Tweede Kamer.

Volgens de bewindsvrouw zou 'een deel van het feitenrelaas uitlichten echter geen recht doen aan de zorgvuldigheid en de volledigheid van het onderzoek'. De uitkomsten van het onderzoek zouden er voor de zomer moeten liggen, maar Helder schrijft dat die planning volgens onderzoeksbureau Deloitte ook afhankelijk is van 'onder andere de voortgang bij het te houden hoor- en wederhoorproces'.

Directe aanleiding voor het verzoek van de Kamer was een artikel uit de Volkskrant vorige week. Daaruit bleek dat De Jonge er bij een hoge ambtenaar op aandrong om met Van Lienden in gesprek te gaan. 'Uw wens tot snelheid en volledig inzicht in de feiten is de mijne', stelt Helder. Ze wil wel een technische briefing voor de Kamer regelen, waarin Deloitte 'nader ingaat op de wijze waarop het onderzoek wordt uitgevoerd'.

Het Vandaag Inside-trio reageerde in de uitzending van Vandaag Inside op de rol van Hugo de Jonge in de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Bekijk het fragment hieronder terug.

Vandaag Inside-trio en 'Eus' reageren op rol Hugo de Jonge in mondkapjesdeal Sywert van Lienden
10:08
Vandaag Inside-trio en 'Eus' reageren op rol Hugo de Jonge in mondkapjesdeal Sywert van Lienden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.