Terug

Volg Vandaag Inside

Kaarten voor EK 2020 erg in trek bij Nederlandse fans

Kaarten voor EK 2020 erg in trek bij Nederlandse fans

10 juli 2019, 11:35

Het Nederlands elftal moet zich eerst nog maar eens zien te kwalificeren, maar de kaartjes voor het EK van 2020 zijn in ons land nu al bijzonder in trek. Nederland behoort tot de vijf landen met de meeste aanvragen, aldus de Europese voetbalbond UEFA. In Engeland, Duitsland, Rusland en Hongarije is de interesse ook groot. Vanuit meer dan 200 landen hebben voetbalfans zich ingeschreven voor kaarten.

Het EK wordt volgend jaar verspreid door Europa gespeeld, in twaalf steden waaronder Amsterdam. De Johan Cruijff ArenA huisvest drie groepswedstrijden en één duel uit de achtste finales. Sinds vorige maand kunnen voetbalfans zich via de website van de UEFA aanmelden voor de wedstrijden die ze willen bezoeken. De inschrijfperiode eindigt vrijdag.

Aangezien de vraag naar tickets het aanbod nu al ruimschoots overstijgt, zullen de kaartjes via loting worden toegewezen. In de loop van volgende maand krijgen de 'gelukkigen' bericht van de UEFA. Ze kunnen hun aangevraagde kaartjes dan ook daadwerkelijk aanschaffen.

Ticketprijzen

Tijdens de eerste verkoopfase zijn 1,5 miljoen kaarten beschikbaar. Na de loting voor de Europese eindronde, op 30 november, begint de tweede verkoopfase met 1 miljoen tickets. De laatste fase vindt in april 2020 plaats, nadat de laatste vier deelnemers bekend zijn geworden via de play-offs. In totaal zijn 3 miljoen kaarten beschikbaar voor het publiek.

Tickets voor de groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA, die plaats biedt aan zo'n 54.000 toeschouwers, kosten tussen de 50 en 185 euro. Voor een kaartje voor de finale op Wembley in Londen moet tussen de 295 en 945 euro worden betaald. De andere speelsteden zijn Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, München, Rome en Sint-Petersburg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.