Terug

Volg Vandaag Inside

'Kaag loopt weg bij kabinetsberaad na woedeaanval Rutte'

'Kaag loopt weg bij kabinetsberaad na woedeaanval Rutte'

Nederlandse politiek

2 feb 2023, 20:35

Premier Mark Rutte en vicepremier Sigrid Kaag hebben een stevige clash gehad bij een kabinetsberaad. Naar verluidt zou Kaag zijn weggelopen na een woedeaanval van Rutte.

Dat meldt RTL Nieuws donderdagavond op basis van verschillende betrokkenen. Het voorval zou hebben plaatsgevonden bij een vooroverleg van de ministerraad over Europese zaken. Daar werd onder meer gesproken over een Europees miljardenfonds om bedrijven te subsidiëren.

Rutte verzet zich volgens de bronnen tegen de nieuwe plannen, wat zou betekenen dat Nederland meer geld moet betalen of in Europees verband moet lenen. Kaag heeft echter weinig problemen met het Europese fonds. Het feit dat de lasten voor grote bedrijven zijn verhoogd en daardoor het vestigingsklimaat zou zijn verslechterd zou Rutte boos hebben gemaakt.

Dit leidde tot "een woedeaanval" van Rutte in de richting van de minister van Financiën. Zo zou de minister-president zelfs hebben gezegd dat Kaag "erin kon zakken", schrijft RTL Nieuws. Hierna zou Kaag zijn weggelopen uit de vergadering. Na enige tijd maakte zij haar rentree en verontschuldigde Rutte zich voor zijn gedrag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.