Terug

Volg Vandaag Inside

'Juventus wil afscheid nemen van dure Ronaldo'

'Juventus wil afscheid nemen van dure Ronaldo'

9 nov 2020, 15:54

Juventus wil afscheid nemen van Cristiano Ronaldo. Het salaris van de Portugees drukt in tijden van corona te zwaar op de begroting van de Oude Dame, meldt AS maandagochtend.

De Spaanse krant meldt dat Juventus het contract van Ronaldo, dat loopt tot en met de zomer van 2022, niet wil verlengen. De club zou Ronaldo aankomende zomer willen verkopen zodat het nog iets verdient aan de Portugese aanvaller die in 2018 voor +/- 100 miljoen euro werd overgenomen van Real Madrid.

Ronaldo drukt zwaar op de begroting van Juventus. De 35-jarige Portugees krijgt een slordige 31 miljoen euro per seizoen. Een bedrag dat in tijden van corona té gortig blijkt voor de huidige nummer 5 van de Serie A. Paulo Dybala, die volgens AS wel toekomst heeft in Turijn, is de op één na best betaalde speler in de selectie en ontvangt bijna 5(!) keer minder salaris dan Ronaldo.

Cristano Ronaldo kwam in 2018 naar Juventus om succes te behalen in de Champions League, die sinds 1996 niet meer werd gewonnen door de Italiaanse club. In 2017 stond Juve nog in de eindstrijd (4-1-verlies tegen Real Madrid), maar de afgelopen jaren vielen de prestaties tegen.

Volgens Johan Derksen kan de 35-jarige Ronaldo nog wel even mee. De analist vergelijkt de aanvaller met Lionel Messi en ziet dat de Portugees op het moment beter uit de verf komt. Bekijk de beelden hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.