Terug

Volg Vandaag Inside

Juventus wacht strafrechtelijk onderzoek voor taaltest Suárez

Juventus wacht strafrechtelijk onderzoek voor taaltest Suárez

4 dec 2020, 20:03

Directeur voetbalzaken van Juventus Fabio Paratici wacht een strafrechtelijk onderzoek voor de onregelmatigheden die bij het Italiaanse taalexamen van aanvaller Luis Suárez in september zijn ontdekt. Paratici wordt beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen aan officieren van justitie. De regerend kampioen van de Serie A staat garant voor Paratici's onschuld.

In september was Suárez dichtbij een transfer naar Juventus, en deed de spits een taaltest omdat hij dan op korte termijn een Italiaans paspoort kon aanvragen. Daarvoor kwam hij in aanmerking omdat Suárez' vrouw Italiaanse 'roots' heeft. De Uruguayaan had kort daarvoor te horen gekregen dat hij niet meer nodig was bij FC Barcelona, en zou met een EU-paspoort gemakkelijker de overstap naar Juventus kunnen maken. De Italiaanse club zou anders de toegestane quota voor spelers van buiten de EU overschrijden.

De Italiaanse politie concludeerde in september al dat de onderwerpen van het examen waren besproken met Suárez en dat de score al vóór de test was toegekend.

Vrijdagmiddag werd bekend dat vier ambtenaren van de Universiteit voor Buitenlanders van Perugia voor acht maanden zijn geschorst, wegens schending van het beroepsgeheim met winstoogmerk en verschillende gevallen van schriftvervalsing. Volgens hoofdaanklager Raffaele Cantone heeft ook het management van Juventus "actie ondernomen, zelfs op de hoogste institutionele niveaus, om de toekenning van het Italiaanse staatsburgerschap voor Suárez te versnellen", en richt het onderzoek zich daarom ook op de club.

Juventus benadrukt in het eerste statement van de club in deze zaak "de juistheid van het werk van Paratici en is zeker dat de onderzoeken zullen helpen zijn standpunt binnen een redelijke tijd te verduidelijken".

De universiteit in Perugia heeft de beschuldigingen aan het adres van de geschorste medewerkers ontkend. De 33-jarige Suárez stapte uiteindelijk over naar Atlético Madrid. Juventus trok daarna spits Álvaro Morata aan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.