Juventus verslaat en passeert AS Roma in Serie A

6 feb 2021, 23:15

Juventus heeft in de Serie A de derde plaats overgenomen van AS Roma door het onderlinge duel met 2-0 te winnen. Een dag na zijn 36e verjaardag opende Cristiano Ronaldo de score in Turijn. De beslissing viel 20 minuten voor tijd, via een eigen doelpunt van de Braziliaanse verdediger Roger. De 'Oude Dame' boekte de zesde overwinning op rij in alle competities.

Matthijs de Ligt begon op de bank, maar kwam in de slotfase in het veld voor Leonardo Bonucci. Rick Karsdorp was toen bij AS Roma al gewisseld.

Juventus kwam door de zege op 42 punten, 2 meer dan de Romeinen. De titelhouder uit Turijn heeft 4 punten achterstand op AC Milan en 5 op Internazionale, dat vrijdag al won bij Bologna. AC Milan ontvangt zondag hekkensluiter Crotone.

Topscorer

Ronaldo opende in de twaalfde minuut de score. De Portugees nam de bal op de rand van het strafschopgebied met rechts aan en schoot direct met links raak. Het betekende voor Ronaldo zijn zestiende doelpunt van het seizoen, waarmee hij de topscorer van de Serie A is. De 36-jarige aanvaller raakte even later met een van richting veranderd schot de onderkant van de lat. Ronaldo probeerde de scheidsrechter ervan te overtuigen dat de bal over de lijn was gegaan, maar de arbiter wees op zijn horloge, ten teken dat hij geen melding had gekregen van de doellijntechnologie.

Met topschutter Edin Dzeko als invaller ging AS Roma in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Een voorzet van Dejan Kulusevski op Ronaldo werd door Roger in eigen doel gegleden.