Terug

Volg Vandaag Inside

'Juventus verloor zijn DNA door de komst van Cristiano Ronaldo'

'Juventus verloor zijn DNA door de komst van Cristiano Ronaldo'

24 dec 2021, 10:59

Cristiano Ronaldo heeft weliswaar veel doelpunten gemaakt voor Juventus, maar de club is door zijn komst wel zijn identiteit kwijtgeraakt. Dat zegt doelman en clubicoon Gianluigi Buffon op het Amerikaanse netwerk TUDN.

De Portugese vedette verruilde in 2018 Real Madrid voor de club uit Turijn. Ondanks 101 doelpunten en twee landstitels kon Ronaldo de 'Oude Dame' niet aan het grote doel helpen: de winst in de Champions League.

Buffon verwijst naar het jaar 2017, toen Juve de finale van de Champions League haalde. 'We hadden toen een ervaren ploeg, maar bovenal waren we een eenheid, waarin iedereen wilde vechten voor zijn plekje in de ploeg. Dat is door de komst van Ronaldo verdwenen', aldus Buffon, die dit seizoen keept bij Parma.

'Juventus kon wel degelijk de Champions League winnen in het eerste jaar dat Ronaldo erbij was. In dat jaar speelde ik voor Paris Saint-Germain en ik begreep niet zo goed wat er aan de hand was. Toen ik het jaar daarna terugkeerde, heb ik twee seizoen met Ronaldo samengespeeld. Dat ging best goed, maar Juventus is door zijn aanwezigheid wel zijn DNA kwijtgeraakt als team', zegt Buffon.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.