Terug

Volg Vandaag Inside

Juventus ontslaat trainer Sarri na uitschakeling Champions League

Juventus ontslaat trainer Sarri na uitschakeling Champions League

8 aug 2020, 17:30

Maurizio Sarri is niet langer trainer van Juventus, de club van Oranje-international Matthijs de Ligt. De 61-jarige Italiaanse trainer heeft zaterdag van de clubleiding te horen gekregen dat hij moet vertrekken. Juventus werd vrijdag door Olympique Lyon uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League.

'De club wil de coach bedanken voor het schrijven van een nieuwe pagina in de geschiedenis van Juventus, met het behalen van de negende achtereenvolgende landstitel', aldus de leiding van Juventus in een korte verklaring.

Sarri kwam vorig jaar zomer over van Chelsea. Bij Juventus was hij de opvolger van Massimiliano Allegri, die vijf jaar lang hoofdtrainer was in Turijn. Juventus behaalde eind vorige maand de 36e landstitel uit de geschiedenis. De club wil echter al heel lang ook de Champions League weer eens winnen. In 1996 gebeurde dat voor het laatst. Vorig seizoen was Ajax in de kwartfinales te sterk.

Opvolger nog onbekend

Juventus verloor de finale van de Champions League zeven keer, waarvan twee keer in de afgelopen vijf jaar.

Het is nog niet duidelijk wie bij Juventus wordt aangesteld als opvolger van Sarri.

Gisteren werd Juventus uitgeschakeld in de Champions League door Olympique Lyon. Bekijk de samenvatting van die wedstrijd hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.