Terug

Volg Vandaag Inside

‘Juventus ontslaat Pirlo en stelt oude bekende aan’

‘Juventus ontslaat Pirlo en stelt oude bekende aan’

27 mei 2021, 12:44

Juventus neemt na één seizoen alweer afscheid van Andrea Pirlo. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde journalist Fabrizio Romano wordt de 42-jarige trainer binnen enkele uren ontslagen. 

Pirlo maakte afgelopen seizoen weinig indruk als trainer van Juventus. De Oude Dame won weliswaar de Coppa Italia, maar werd al vroeg uitgeschakeld in de Champions League en eindigde ternauwernood op de vierde plaats in de Serie A. 

Juventus zou ook al rond zijn met Pirlo’s opvolger. Volgens Fabrizio Romano moet oudgediende Massimiliano Allegri zijn taken overnemen. De journalist meldt dat Allegri en Juventus donderdagochtend een mondeling akkoord hebben bereikt, en dat de trainer binnen enkele uren een contract zal ondertekenen. 

Zodoende keert Allegri terug op het oude nest. De 53-jarige oefenmeester stond tussen 2014 en 2019 ook al voor de groep van Juventus. Onder leiding van Allegri won Juventus liefst elf prijzen: vijf landstitels, vier keer de Coppa Italia en twee keer de Supercoppa. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.