Terug

Volg Vandaag Inside

Juventus ineens derde in Serie A, puntenmindering opgeschort

Juventus ineens derde in Serie A, puntenmindering opgeschort

20 apr 2023, 21:06

De straf van 15 punten in mindering die de Italiaanse voetbalclub Juventus eerder dit seizoen kreeg is na hoger beroep voorlopig opgeschort. Daardoor is Juve nu ineens weer de nummer 3 van Italië en kansrijk voor kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen.

Juventus kreeg de zware straf eerder vanwege financiële malversaties. Het hoogste sportgerechtshof in Italië vindt echter dat de zaak opnieuw moet worden bekeken. Daardoor komt er vermoedelijk een nieuwe uitspraak van de beroepscommissie, die de straf eerder oplegde.

Het sportgerechtshof stelde nadrukkelijk dat de Oude Dame niet is vrijgesproken, maar dat mogelijk meer passende straffen dan wel een betere onderbouwing van de maatregelen op hun plaats zijn. Dat geldt mogelijk ook voor meerdere topfunctionarissen van de club, die vooralsnog voor langere tijd zijn geschorst.

Juventus wordt van meerdere zaken beschuldigd. De club uit Turijn zou onder meer in het verleden niet eerlijk zijn geweest over transferwaarden van spelers. Ook zou Juventus in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis. Dat terwijl de club meldde dat alle spelers vier maanden aan salaris hadden ingeleverd.

Voorlopig is Juventus de nummer 3 in de competitie, achter Napoli en Lazio, maar voor AS Roma en AC Milan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.