Terug

Volg Vandaag Inside

Jutta Leerdam wint op haar verjaardag goud voor Team Jumbo-Visma

Jutta Leerdam wint op haar verjaardag goud voor Team Jumbo-Visma

30 dec 2023, 17:26

Jutta Leerdam heeft bij de NK afstanden in Heerenveen voor de vijfde keer op rij de Nederlandse titel op de 1000 meter gegrepen. De schaatsster van Jumbo-Visma was op haar 25e verjaardag met 1.13,75 veruit de beste. Het zilver was voor Antoinette Rijpma-de Jong en brons was voor Isabel Grevelt.

Leerdam bezorgde haar ploeg de eerste Nederlandse titel dit weekend. Ze greep eerder ook zilver op de 500 meter. Op beide afstanden heeft ze zich geplaatst voor de EK en WK afstanden. Leerdam is regerend Europees en wereldkampioene op de 1000 meter.

Femke Kok kwam na 200 meter in haar rit ten val. Tegenstandster Rijpma-De Jong kwam nog tot 1.14,91. Leerdam dook daar vervolgens ruim onder.

De top drie op de 1000 meter plaatst zich voor de WK afstanden die van 15 tot en met 18 februari in Calgary worden gehouden. Het trio start normaal gesproken ook op de EK afstanden die van 5 tot en met 7 januari plaatsvinden in Thialf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.