Terug

Volg Vandaag Inside

'Jutta Leerdam tekent contract en gaat dreamteam vormen met Joy Beune'

6 mei 2024, 16:17

Jutta Leerdam vertegenwoordigt vanaf komend seizoen de sponsorkleuren van Team IKO, dat melden Chris Woerts en Jaap Stalenburg in de podcast SportClash. Ook De Telegraaf maakt melding dat Leerdam zich bij het team van schaatssensatie Joy Beune gaat voegen. Eind deze week moet de deal rondkomen.

Leerdam is op zoek naar een nieuw team nadat ze vorige maand ontdekte dat haar ambities bij Jumbo niet volledig werden ondersteund, waarna de schaatster haar vertrek aankondigde. Ze hoopte bij een eventuele contractverlenging niet alleen de aandacht van coach Jac Orie te krijgen, maar ook iemand in de begeleidingsstaf die haar schaatstechnisch uitdaagde. In een recent interview benadrukte ze dit: "Dat ontbrak bij Jumbo. Het voelde te veilig voor mij. Bij Jac ligt de focus meer op de basis, terwijl ik kom van een achtergrond met een andere, meer specifieke visie. Hoewel het een tijd goed ging, heb ik nu behoefte aan iets extra's."

Jumbo bleek niet bereid om aan haar eisen te voldoen, waardoor Leerdam besloot elders haar geluk te beproeven. Ze nam contact op met de broers Ten Hove, die ze nog kende van het seizoen 2018-2019 toen ze een stagecontract had bij hun team IKO. Bij die hernieuwde kennismaking riepen de broers direct: "Maar wij kunnen een atleet van jouw kaliber helemaal niet betalen".

Martin ten Hove licht de komende samenwerking toe: "Wij hebben inderdaad niet het budget voor een sporter van deze buitencategorie. Maar haar manager maakte meteen duidelijk dat Jutta de komende twee jaar niet voor de financiën gaat; zij wil alleen maar olympisch goud. Daar moet alles voor wijken. Ze zoekt een omgeving die IKO haar kan bieden."

Onlangs gaven Johan en René in Vandaag Inside hun mening over het vertrek van Leerdam bij Jumbo-Visma. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.